SEPTEMBER 26,  2019

De Duo’s, met Jim de Groot

Locatie: Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam

Tweede zijstraatje links als je door de Nes van de Dam komt.

De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP Den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt. In het kader van de – alom broodnodige – gelijkheid mag de gast JP natuurlijk ook vragen stellen 🙂 Een nieuw format waarin bijna ‘en passant’ mooie muziek wordt gemaakt. Zowel verzoeknummers van JP (voor de gast, eventueel ook vice-versa) als spannende, onverwachte duetten. Vanavond is acteur/zanger/liedjesschrijver Jim de Groot als eerste aan de beurt.

Entree: 10 Euro. Aanvang 20.00 uur.

Reserveren: reserveren@topedotheater.nl  Tel. 020-4284993

*

OCTOBER 9, 10 & 17  2019

Storyteller Special, “Neil Young Ontsloten”

Betty Asfalt Complex, Amsterdam

Thiemeloods, Nijmegen

In zijn spraakmakende reeks ‘Storyteller Specials’ zoekt JP den Tex – samen met zijn vaste gasten Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Vera van der Poel en violist Diederik van Wassenaer – dit keer de sleutel tot de tobbende lyriek van Neil Young. Is hij nog steeds ‘a miner for a heart of gold’, speurend naar zuiverheid en ware liefde? Of zingt hij tegenwoordig – sadder but wiser – “Young man, take a look at my life, I was just like you are?” In ‘Neil Young Ontsloten’ volgt het Ronkend Asfalt Collectief de singer/songwriter op zijn eenzame tocht over de snelweg van het leven. Daarnaast onderzoekt het de creatieve coöperaties van deze onverbeterlijke romanticus: illustere bands als Buffalo Springfield, Crazy Horse & CSNY. En vanzelfsprekend zijn er ook deze keer weer mooie NL vertalingen, relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes! Speciale gast is gitariste/mandolinespeelster Yvonne Ebbers, plaats van handeling het Amsterdamse Betty Asfalt Theater – op woensdag 9 en donderdag 10 oktober – alsmede de Nijmeegse Thiemeloods, op donderdag 17 oktober. Wees er snel bij, want beide intieme speelplekken kennen maar een beperkt aantal plaatsen! 

Aanvang alle avonden 20.30 uur. Entree 19,50 E

*

 

OCTOBER 24,  2019

De Duo’s, met Klaas ten Holt

Locatie: Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam

Vanavond is auteur/componist/singer-songwriter en universalist Klaas ten Holt te gast. O.a. bekend van de avontuurlijke band  Emma Peel, die Klaas samen met zijn – veel te vroeg overleden – vriendin Bibian Harmsen aanvoerde.  En van zijn vorig jaar uitgekomen debuutroman “Hotel Alfabet” (verschenen bij uitgeverij Podium).

Entree 10 Euro. Aanvang 20 uur.

Reserveren: reserveren@topedotheater.nl  Tel. 020-4284993

*

SATURDAY NOVEMBER 23, 2019

JP te gast bij Song Journey III

‘It is better to have loved and lost/ than never to have loved at all.’ Dat schreef de dichter Alfred Tennyson al 169 jaar geleden, en gelijk had hij. Hij inspireerde hiermee zonder het te vermoeden de mannen van Song Journey voor deel drie van hun succesvolle reis door het Grote Amerikaanse Songbook. Met auteur, verhalenverteller en muziekkenner Jan Donkers. En de muzikanten Edo Donkers, Louis ter Burg en Abel de Lange. Entree 18 Euro, aanvang 20.30 uur

Entree 18 Euro, aanvang 20.30 uur.

*

THURSDAY NOVEMBER 28, 2019

De Duo’s, met Vera van der Poel

Locatie: Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam

Vanavond een interessante muzikale ontmoeting met singer/songwriter, zangeres en muziekdocent Vera van der Poel. Haar laatste album heet “Time Versus Time” (2017). Binnenkort gaat zij de theaters in met een nieuwe liedjesshow rond haar idool Joni Mitchell.     

Entree 10 Euro. Aanvang 20 uur.

Reserveren: reserveren@topedotheater.nl  Tel. 020-4284993

*

SUNDAY DECEMBER 15, 2019

Storyteller Solo

Ingelast rondje U.S.A.: op deze zondagmiddag vindt de opening plaats van de fototentoonstelling Mississippi Blues (1990-2016), door fotograaf Dirk W. de Jong. De tentoonstelling is samengesteld door filmmaker Jan Doense, die een persoonlijke selectie heeft gemaakt uit De Jong’s
recente boeken American Blues en Rock and Soul Deep South.

Naast deze tentoonstelling is er de boekpresentatie van Marc
Stakenburg’s nieuwe boek “Music Trails”. JP omlijst de gelegenheid
muzikaal en doe het fragment `Rivers of Hope`uit de
theatervoorstelling ´Storyteller’, 2014. Hij beschrijft en bezingt zijn
kinderjaren in een dorpje langs de Merwede. En hoe hij via zijn
fascinatie voor rivieren uiteindelijk in Memphis Tennessee terecht
komt.

De presentatie is in handen van Jan van Galen. Entree gratis, aanvang 16.00 uur. In Concerto Recordstore, Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam.
https://concerto.amsterdam/event/jp-den-tex-marc-stakenburg-en-dirk-w-de-jong-in-concerto/

Vrij entree!


2020

SUNDAY JANUARY 5, 2020

De Duo’s in Taverne De Waag

De Duo’s in Taverne De Waag, Haarlem: duo-performance met Jim de Groot. Aanvang 16.00 uur. Entree vrij, maar een bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld. Adres: Taverne De Waag, Damstraat 29, Haarlem. Meer info: klik hier

*

*

SUNDAY JULY 19, 2020

Den Tex & De Groot, bij 1.5 meter sessies in Nieuwe KHL

Op zondagmiddag 19 juli doen JP den Tex en Jim de Groot 2 korte duo-optredens in de Nieuwe KHL, Oosterdokskade 44A, in het kader van de pas gestarte 1,5 meter sessies aldaar. Verantwoord optreden in een gezellige clubsetting, op afstand en tóch dichtbij. Met aansluitend mogelijkheid tot clubdiner aan dezelfde tafel. Aanvang om 16.30 uur of 19.30 uur. Tickets inclusief consumptie 20 E pp.

*

WEDNESDAY SEPTEMBER 2 & THURSDAY SEPTEMBER 3

Foto: David Gan

Storyteller Special: De Laatste Wals, Amsterdam

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, die vanaf 2017 twee keer per jaar op de planken van het Amsterdamse Betty Asfalt Theater werd gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar: Kees Prins, Paul de Munnik, Vera van der Poel, Edo Donkers, Yvonne Ebbers en Diederik van Wassenaer. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.

Voor tickets ga naar:

Betty Asfalt Theater, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT, Amsterdam
Aanvang beide dagen 20.30 uur, entree 19,50 E.


*


WEDNESDAY SEPTEMBER 9 & THURSDAY SEPTEMBER 10

Storyteller Special: De Laatste Wals, Nijmegen

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, waarvan al eerder 2 afleveringen op de planken van de Thiemeloods Nijmegen werden gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar: Kees Prins, Paul de Munnik, Vera van der Poel, Edo Donkers, Yvonne Ebbers en Diederik van Wassenaer. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.  

Voor tickets ga naar:
Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen

Aanvang beide dagen 20.30 uur, entree 19,50 E.

*