Calendar

 

Thursday November 11th 2020

Den Tex & De Groot in Mascini

Op 11 november speelt JP samen met Jim de Groot voor het eerst in het kleine Café Mascini, het nieuwe theaterpareltje aan de aloude Zeedijk, op de plek van het vroegere Casablanca. De shows van Jim en JP zijn altijd levendig en hilarisch. Er is iets in de chemie van de twee artiesten, dat steevast de rafelrand op zoekt. In 2014, bij de theatertoer Songhunters (met DJ/zanger Ad Visser) kwamen zij elkaar voor het eerst tegen, sindsdien staan zij regelmatig garant voor een avond vol ondeugend plezier. Aanvang 20.00 uur en 21.30 uur. Entree 15 Euro. Klik hier voor tickets.

 

Sunday October 18th 2020

Duetten

Op 18 oktober speelt JP met Vera van der Poel het programma “Duetten” in de Nieuwe KHL aan de Oosterdokskade. Los van hun deelname aan de Storytellers van de afgelopen jaren hebben JP en Vera elkaars wegen al vaker gekruist. Zo zong JP een duet met Vera op zijn cd “American Tune” (2009) en Vera met JP op haar cd “Love and Taboo” (2012). Bovendien hebben beiden een interessante fascinatie voor de Amerikaans/Canadese singer/songwriter Joni Mitchell ontwikkeld. Maar ook liedjes van andere iconische artiesten (Neil Young, Bonnie Raitt, Lou Reed, Iggy Pop & Nick Cave) behoren tot hun gemeenschappelijk erfgoed. In de Nieuwe KHL doen zij – naast een aantal eigen liedjes –  een greep uit die rijke schatkamer. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet: vandaar de titel van het programma. Aanvang 16.30 uur, entree 20 Euro. Klik hier voor tickets

 

Thursday October 8th 2020

Een Herfstavond in Parijs

Storyteller JP den Tex maakt met zijn muzikale gasten een imaginaire herfstwandeling door het Parijs van het existentialisme, in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. “Jazzmuziek, stokbrood, camembert en rode wijn – en steevast te weinig geld op de bank”. En natuurlijk zijn er Franse chansons: Aznavour, Piaf, Brel, Leo Ferré, Gilbert Bécaud en Juliette Gréco, allemaal komen ze aan bod. Verder zullen er ook deze keer weer mooie NL vertalingen en sappige achtergrondverhalen te horen zijn. Met medewerking van Lucretia van der Vloot en David Vos, aan de piano ‘maitre’ Jan Robijns. Plaats: Betty Asfalt Complex. Aanvang 19.30 uur (eerste voorstelling) en 22.00 uur (tweede voorstelling). Entree 22, 50 E. Klik hier voor tickets eerste voorstelling. En hier voor tickets  tweede voorstelling.

WEDNESDAY SEPTEMBER 9 & THURSDAY SEPTEMBER 10

Storyteller Special: De Laatste Wals, Nijmegen

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, waarvan al eerder 2 afleveringen op de planken van de Thiemeloods Nijmegen werden gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.  

Adres Thiemeloods: Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen

Aanvang beide dagen om 19.30 uur en 21.30 uur, entree 19,50 E.

Donderdag 10 is helemaal uitverkocht (beide voorstellingen). Voor woensdag 9 september zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar,https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/storytellers-special-de-laatste-wals

WEDNESDAY SEPTEMBER 2 & THURSDAY SEPTEMBER 3

Storyteller Special: De Laatste Wals, Amsterdam

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, die vanaf 2017 twee keer per jaar op de planken van het Amsterdamse Betty Asfalt Theater werd gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.

Voor tickets ga naar:

Betty Asfalt Theater, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT, Amsterdam
Aanvang beide dagen 20.30 uur, entree 19,50 E
.

SUNDAY JULY 19, 2020

Den Tex & De Groot, bij 1.5 meter sessies in Nieuwe KHL

Op zondagmiddag 19 juli doen JP den Tex en Jim de Groot 2 korte duo-optredens in de Nieuwe KHL, Oosterdokskade 44A, in het kader van de pas gestarte 1,5 meter sessies aldaar. Verantwoord optreden in een gezellige clubsetting, op afstand en tóch dichtbij. Met aansluitend mogelijkheid tot clubdiner aan dezelfde tafel. Aanvang om 16.30 uur of 19.30 uur. Tickets inclusief consumptie 20 E pp.

SUNDAY JANUARY 5, 2020

Den Tex & De Groot in Taverne De Waag

JP den Tex en Jim de Groot in Taverne De Waag. Aanvang 16.00 uur. Entree vrij, maar een bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld. Adres: Taverne De Waag, Damstraat 29, Haarlem. Meer info: klik hier