Calendar

February through April 2022

Tour Prins, De Munnik & Den Tex

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs uit de 60-er en 70-er jaren van de vorige eeuw. Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). De zangeressen Stephanie Struijk en Vera van der Poel doen om beurten mee, als ‘speciale gast’.

In De Vertalingen onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. En vertellen over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling – niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.

Voor data en tickets, ga naar de website van De Vertalingen

Sunday November 21 2021

JP den Tex & Vera van der Poel: Duetten

 

Op zondagmiddag 21 november 2021 spelen JP en Vera van der Poel eindelijk hun – door coronarestricties herhaaldelijk uitgestelde – programma “Duetten”. In de achterzaal van de Nieuwe KHL (aan de Oosterdokskade in A’dam) doen zij, naast een aantal eigen liedjes,  een greep uit de rijke schatkamer van de pophistorie. Liedjes van Neil Young, Joni Mitchell, Bonnie Raitt, Emmylou Harris, Lou Reed en Nick Cave. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet. Aanvang 16.30 uur, entree 20 Euro. Klik hier voor tickets

Thursday October 8th 2020

Een Herfstavond in Parijs

Storyteller JP den Tex maakt met zijn muzikale gasten een imaginaire herfstwandeling door het Parijs van het existentialisme, in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. “Jazzmuziek, stokbrood, camembert en rode wijn – en steevast te weinig geld op de bank”. En natuurlijk zijn er Franse chansons: Aznavour, Piaf, Brel, Leo Ferré, Gilbert Bécaud en Juliette Gréco, allemaal komen ze aan bod. Verder zullen er ook deze keer weer mooie NL vertalingen en sappige achtergrondverhalen te horen zijn. Met medewerking van Lucretia van der Vloot en David Vos, aan de piano ‘maitre’ Jan Robijns. Plaats: Betty Asfalt Complex. Aanvang 19.30 uur. Entree 22, 50 E. Klik hier voor tickets.

WEDNESDAY SEPTEMBER 9 & THURSDAY SEPTEMBER 10 2020

Storyteller Special: De Laatste Wals, Nijmegen

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, waarvan al eerder 2 afleveringen op de planken van de Thiemeloods Nijmegen werden gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.  

Adres Thiemeloods: Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen

Aanvang beide dagen om 19.30 uur en 21.30 uur, entree 19,50 E.

Donderdag 10 is helemaal uitverkocht (beide voorstellingen). Voor woensdag 9 september zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar,https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/storytellers-special-de-laatste-wals

WEDNESDAY SEPTEMBER 2 & THURSDAY SEPTEMBER 3 2020

Storyteller Special: De Laatste Wals, Amsterdam

Feestelijke afsluiting van de spraakmakende reeks Storyteller Specials, die vanaf 2017 twee keer per jaar op de planken van het Amsterdamse Betty Asfalt Theater werd gebracht. Gastheer JP den Tex vertelt het verhaal van de totstandkoming van de muziekfilm The Last Waltz (november 1976), het slotconcert van de Amerikaans-Canadese rockgroep The Band. Uiteraard staan de liedjes van bandleider Robbie Robertson centraal, maar ook Dr. John, Van Morrison, Neil Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young deden op 25 november 1976 in San Francisco een muzikale duit in het zakje. Dat betekent dus meteen een hernieuwde kennismaking met een aantal Storyteller oudgedienden! Voor dit slotgala staat de vaste ploeg weer voor jullie klaar. En vanzelfsprekend zijn er – óók deze keer – mooie NL vertalingen, sappige achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes.

Voor tickets ga naar:

Betty Asfalt Theater, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT, Amsterdam
Aanvang beide dagen 20.30 uur, entree 19,50 E
.